Nieuws

Gemeente Maashorst haalt Nationaal Bevrijdingsvuur op

Maashorst laat op 5 mei voor het eerst het Nationale Bevrijdingsvuur door onze kernen rondgaan. Hiermee vieren we met gemeenten uit het hele land onze vrijheid. Uit elke kern van de gemeente Maashorst kunnen 10 lopers meedoen. Ook vanuit Vliegbasis Volkel zal er een groep lopers aansluiten. We halen het nationale bevrijdingsvuur op in Wageningen en laten het in estafettevorm Maashorst doorkruisen.

Elk jaar start in de nacht van 4 op 5 mei de bevrijdingsvuurestafette bij Hotel de Wereld in Wageningen. Dit is al sinds 1947 een traditie. Net als met het Olympisch vuur brengen we met een groep lopers in estafettevorm het bevrijdingsvuur uit Wageningen naar onze gemeente. De route loopt door Reek, Schaijk, Zeeland, Odiliapeel, Volkel en eindigt in het bevrijdingspark in Uden.