Nieuws

De oorlog in Noord-Brabant

Ontdek de belangrijkste gebeurtenissen van bezetting tot bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant in dit nieuwe boek. Van de zware strijd bij Mill in de meidagen tot de hevige gevechten tijdens Operatie Market Garden. Alle onderwerpen die typisch zijn voor de situatie in Noord-Brabant komen aan bod. Ook worden onderwerpen zoals het dagelijks leven, bombardementen, de Jodenvervolging, collaboratie en het verzet besproken.

Naast de standaardeditie met boek en AR app is er ook een belevingseditie. Deze editie in luxe bewaardoos bevat naast het boek en AR app, meer dan 40 tastbare replica’s van originele documenten als oorlogskaarten, geheime berichten en gevechtsrapporten. Alles tezamen biedt dit een unieke kijk op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant.

Op de foto zie je de belevingseditie. Kijk voor meer informatie over beide versies op: https://bezetbevrijd.nl/noord-brabant/