Nieuws

Aansteken Bevrijdingsvuur 5 mei 2023

Middernacht werd het Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen. Een groep hardlopers uit de gemeente Maashorst is het vuur gaan halen en heeft in de ochtend in elke kern het Bevrijdingsvuur aangestoken. Zo ook in Schaijk, waar de hardlopers onder luid applaus werden binnengehaald. Janneke van Summeren gaf het vuur over aan wethouder Harold van de Broek, die het namens de gemeente Maashorst ontstak. Terwijl muziekvereniging Concordia het Wilhelmus speelde.

De hardlopers en dorpsbewoners kregen een kopje koffie en lekkers aangeboden door de middenstand. De SVVS wil dan ook Albert Heijn Schaijk, Jumbo Schaijk, Slagerij van Kraaij, Bakkerij Bongers, Lekkerz van Hier en de Heemkundekring heel erg bedanken voor hun bijdrage. Door hun is het onthaal van de hardlopers een groot succes geworden.